Doelen 2020

14 januari 2020 0 Door Bewustco-ouder

Voornemens heb ik nooit aan gedaan, vaak genoeg opgesteld, maar mij er nooit aan gehouden. Doelen vind ik wat dat betreft ook beter klinken, beter haalbaar voor mijn gevoel en ook beter te verwoorden. Ik heb verschillende doelen opgesteld voor dit jaar, sommige erg belangrijk, andere wat minder.
Mijn doelen voor 2020 zijn als volgt:
* tevreden worden met mijn lichaam zoals ie nu is
* ander werk vinden, wel bij dezelfde werkgever
* aan de slag met mijzelf
* meer aandacht voor mijn gezin

Dit jaar ligt dus eigenlijk de focus op mijzelf. Ik ben al jaren eigenlijk niet tevreden over mijn eigen lichaam, maar ook al jaren niet meer tevreden met mijn huidige werk.
Vooral na de 2 zwangerschappen heb ik echt een hekel gekregen aan mijn buik, niet alleen het feit dat ik een buikje heb (alsof ik 8 weken zwanger ben), maar ook omdat mijn buik onder de fibromen zit en ik mij daar erg onzeker over voel. Ik wil aan de slag met body positivity en mijzelf niet vergelijken met andere vrouwen. Andere delen van mijn lichaam ben ik wel erg tevreden over en ik heb gewoon geen zin meer om me bezig te houden met mijn gewicht. Dus het plan is om wel gezond te (blijven) eten en vooral om een sport te vinden die ik leuk vind.

Aan de slag met mijzelf betekent ook om werk te vinden wat ik ECHT leuk vind, zodat ik weer met plezier naar mijn werk ga en niet op maandag denk: ‘pff morgen moet ik weer werken’ of gedachtes gedurende de ochtend heb als ‘ik heb geen zin meer’ en ‘duurt de dag echt nog zo lang?’. Ik wil hiermee aan de slag vanaf medio maart (dit ivm het traject bij de kliniek). Afgelopen woensdag heb ik een loopbaan oriëntatie training gehad, dit was een leerzame en leuke dag en ik weet niet wat ik nu wil, maar wel wat ik belangrijk vind aan het werk. Zo lijkt het mij heerlijk als ik weer dichtbij mijn werk woon, maar vind ik andere zaken veel belangrijker dan de woon-werk afstand. Iets wat ik echt nooit had verwacht van tevoren. In april heb ik een sollicitatie training van 2 dagen en ik wil middels stages gaan kijken wat mij een leuke functie lijkt. Ik heb 3 functies in gedachten, dus hoop dat ik bij alle drie kan ‘stage lopen’. Ik realiseer me wel dat het kan betekenen dat ik eind van dit jaar nog niet officieel weg ben bij mijn huidige functie, maar als ik maar op de goede weg ben!

Dit jaar, of in ieder geval de eerste 3 maanden, staan in het teken van de revalidatiekliniek. Ik ben inmiddels dankbaar vanwege het feit dat de diagnose van bechterew vorig jaar is ingetrokken, anders had ik nooit van een revalidatiekliniek voor chronische pijn gehoord en waarschijnlijk nog jaren doorgesukkeld met pijn. Nu kan ik tenminste actief bezig gaan met mijn pijn en gaat het hopelijk verminderen en/of vind ik een manier om beter hiermee om te gaan. Het zal een zware periode worden, maar ik heb er wel heel veel zin in! Wie weet ga ik het ook leuk vinden om met de fitness apparaten bezig te zijn en heb ik meteen mijn sport gevonden.
Daarnaast wil ik ook aan de slag met mijn verleden, dat echt een plek leren geven en het verwerken. Dit zal ook een zware periode worden verwacht ik, maar de intake gesprekken bij de revalidatiekliniek hebben het stukje dat ik zo goed had weggestopt weer opgerakeld, dus ik moet hier echt wat mee doen!

Als laatste wil ik echt meer aandacht aan mijn gezin besteden, niet dat ik dat al doe, maar ik wil het nu meer bewuster gaan doen. Dit betekent dat ik of alleen met T. of alleen met E. leuke dingen wil ondernemen, maar ook met zijn drietjes. Vorig jaar heb ik samen met T. een nachtje in een hotel gedaan en zijn we vervolgens naar de Efteling geweest, zoiets wil ik dit jaar ook weer doen. Samen uiteten, logeren in een hotel en vervolgens de dag daarna samen wat leuks gaan doen. Met zijn tweetjes en bewust met de telefoon uit! E. is voor een nachtje in een hotel nog wat te jong, maar we kunnen bv wel samen naar een leuk museum gaan met zijn tweetjes.
Het belangrijkste vind ik eigenlijk om wat vaker de telefoon/televisie uit te zetten als zij er zijn. Samen knutselen, spelen of een spelletje doen. Lekker naar buiten gaan, gewoon genieten van elkaar.