Home is where the cat is!

15 november 2019 0 Door Bewustco-ouder

Heel lang was dit mijn motto, home is where the cat is. Ik heb eigenlijk altijd al huisdieren gehad in mijn leven. Als heel klein kind had ik woestijnratjes, die met mijn moeder en mij mee verhuisde van de ene stad naar de andere stad, toen wij samen gingen wonen met mijn eerste stiefvader en zijn dochter. Zij hadden al een huisdier, namelijk Gijsje een geweldige lieve kater. Ik weet eigenlijk niet hoe lang hij heeft geleefd, dat kan ik mij echt niet meer herinneren, maar wel dat het een lieverd was. Die op het laatst niets meer wilde eten, zelfs zijn lievelingseten niet meer, hij is overleden aan kanker. Dat was mijn eerste ervaring met een kat.

Op mijn 14e verhuisden mijn moeder en ik met zijn tweetjes wederom van de ene stad naar de andere stad. De relatie met mijn moeder en stiefvader was stuk gegaan, zoals relaties wel vaker stuk gaan. In die zomer was ik een paar weken logeren bij mijn beste vriendinnetje. Wij waren beide fervente penny meisjes en zij had zelf ook paarden. Op een van de vele buitenritten die we die vakantie hebben gemaakt kwamen we zomaar ineens 2 kittens tegen, ze kwamen miauwend uit de berm tevoorschijn, ik denk dat ze niet eens 6 weken oud waren. We zijn als de wiedeweerga teruggereden naar het huis van mijn vriendinnetje en hebben de auto gepakt en zijn samen met haar moeder teruggereden naar de vindplek. Eigenlijk hebben we op dat moment al een keuze gemaakt, want we pakten allebei één van de kittens op. Ik het katertje, zij het poesje bleek achteraf. Vanaf dat moment was Spetter in mijn leven! Spetter was mijn alles, want op je 14e verhuizen van de ene stad naar de andere stad is al heel wat, maar op een nieuwe school beginnen is op die leeftijd eigenlijk gewoon kut. Helemaal opnieuw beginnen. Gelukkig had ik 1 houvast, namelijk mijn allerliefste kat!

Spetter heeft heel veel andere katten zien komen en gaan. Hij verhuisde met mij mee toen ik ging samenwonen in Zwolle (weer een andere stad haha) en ook toen die relatie uitging en we tijdelijk gingen wonen in een dorpje in de buurt van Zwolle om vervolgens naar ons eigen flatje wederom in Zwolle. Op dat moment kwam Druppel in ons leven, ik wilde een maatje voor Spetter, voor als ik aan het werk was of een nachtje weg. Druppel was ook een boerderij katje, super lief en aanhankelijk maar ook erg bang. Helaas heb ik, veel te vroeg, afscheid moeten nemen van Spetter. Hij is begin 2016 overleden aan wederom kanker. Het was één van de ergste tijden van mijn leven. Hij had mij door zoveel shit heen geholpen, mijn stabiele factor en weg was hij. Dat heeft mij erg veel verdriet gedaan, gelukkig was Druppel er nog!

Vervolg