Zwangerschap van T.

7 september 2019 0 Door Bewustco-ouder

Vanaf 8 weken had ik heel sterk het gevoel dat ik zwanger was van een jongetje. Dit terwijl ik een voorkeur had voor een meisje, gewoon omdat het vertrouwd is een meisje, maar bij de pretecho met 15/16 weken werd het bevestigd, ik was zwanger van een jongen!
Zoals al gezegd heb ik een zware zwangerschap gehad, ik kon al snel niet meer volledig werken en het niet kunnen bewegen werd steeds erger. Er zijn dagen geweest dat ik gewoon wel kon janken van de pijn, maar de schopjes in mijn buik en het contact met T. hield me op de been. Ook hebben familie en vrienden mij echt goed geholpen door die tijd heen. Ook J. trouwens.

Mijn kamer was ondertussen klaar, ik had mijn 2 persoonsbed omgeruild voor een 1 persoonsbed en er stond een commode en ledikantje klaar voor mijn lieve T. Met de gynaecoloog hadden we afgesproken dat ik al met 38 weken zou worden ingeleid, omdat ik gewoon teveel pijn had en het echt niet nog 4 weken zou kunnen volhouden.

T. is met 38 weken en 3 dagen geboren, op 25 juli 2015. De dag dat het stormde in Nederland en ik daar niets van mee heb gekregen omdat ik druk bezig was met bevallen. Hij heeft helaas maar een half uur bij mij gelegen nadat hij was geboren, want de placenta kwam niet mee, waardoor ik ineens heel snel naar de ok moest. Ik heb veel bloed verloren en ergens in de avond werd ik weer wakker op de uitslaapkamer, maar daar was T. in zijn ziekenhuisbedje werd hij naast me gezet. Ik lag te bibberen, zo koud had ik het, maar toen hij naast me lag kon het mij allemaal niets meer schelen, want daar was het mooiste kindje dat ik ooit gezien had en het overweldigende gevoel dat ik zijn mamma was.