Hoe word je een bewuste co-ouder – Deel 1

7 september 2019 0 Door Bewustco-ouder

Hoe word je een bewuste co-ouder? Het is niet iets waar ik vroeger als klein meisje bewust voor heb gekozen, verre van dat. Het is wel zo dat ik altijd al heb geweten dat ik moeder wilde worden, dat wist ik zeker. Het liefste ook jong, voor mijn 30e. Maar ondertussen heb ik geleerd dat het leven toch vaak anders loopt dan dat je wilt.

Het was april 2013, ik was ondertussen al 32 jaar en moeder was ik nog steeds niet. Ik was eind maart/begin april nog in de veronderstelling dat ik tegen een leuke vent was aangelopen, maar niets was minder waar, want ergens begin april belde hij me op met de mededeling dat ik toch niet zijn type was en dat was dat. Een paar dagen later las ik een artikel in de spits, dit ging over de stichting Meer dan gewenst, deze stichting organiseerde een speeddate voor wensouders. Ik had al wel vaker speeddates gehad, maar natuurlijk niet voor wensouders. Ik las verder en werd enthousiast van wat er allemaal in het artikel stond. Misschien was dit nog een optie voor mij. De site zocht ik die avond, toen ik thuis en alleen was, op.

Meer dan gewenst is het platform voor holebi’s met een kinderwens. Nu ben ik hetero, maar ook als je hetero bent en je hebt een kinderwens kun je hier terecht. Op de site las ik dat er 1 juni van dat jaar een wensouderbijeenkomst zou zijn en ik gaf me op. Die dag was ik zo zenuwachtig, maar ik had er ook heel veel zin in. Ik wist totaal niet wat ik kon verwachten, maar na deze bijeenkomst was ik om. Het ervaringsverhaal dat werd verteld van 1 vrouw met 2 mannen was zo mooi, fijn en bijzonder, van de rest van de bijeenkomst heb ik niets meer meegekregen. Ik wist het gewoon zeker dit ging ik doen!

Er gebeurde in de weken daarna best wel veel. Ik had een coach gesprek met Sara Coster en ik verslond haar boek waarna ik nog enthousiaster werd. Ik werd lid van een anonieme Facebook groep en ontmoette meer vrouwen met een kinderwens en de wens om co-ouderschap aan te gaan of die opzoek waren naar een bekende donor. Sommige waren trouwens al heel wat stappen verder dan ik. Ik ging naar workshops die Sara Coster organiseerde en vertelde langzaam maar zeker familie en vrienden van mijn wens. Ook zette ik na mijn vakantie een advertentie op de site van meer dan gewenst om mijn zoektocht naar een stel/single man te starten!